Buitenschoolse opvang
De Vuurtoren
in Bergen op Zoom

Bso, de leukste vorm van vrije tijd

Onze buitenschoolse opvang is vooral gericht op ontspanning en gezelligheid. Wij vinden het dan ook belangrijk dat de kinderen zelf kunnen kiezen wat ze willen doen.

Dat mag een activiteit zijn, alleen spelen of samen spelen met ander kinderen, maar lekker op de bank nietsdoen mag ook!

Voorschoolse opvang

Tijdens schoolweken is er voorschoolse opvang voor kinderen van 4 tot en met 13 jaar van de twee basisscholen waar we mee samenwerken. Voordat de schoolbel gaat is kinderopvang De Vuurtoren al open voor de vroege vogels! Uw kind kan hier nog even uitrusten voor de schooldag begint of zich al helemaal uitleven in één van de leuke speelhoeken.

Heeft uw kind nog niet gegeten thuis? Dan kan het aanschuiven aan de ontbijttafel voor een lekkere boterham.  Wanneer de bel gaat, brengen onze pedagogisch medewerkers de kleuters naar hun klaslokaal; de oudste kinderen gaan op eigen gelegenheid naar de klas.

Naschoolse opvang

Na een intensieve dag op school, is het tijd om te ontspannen in een gezellige sfeer, gecreëerd door onze pedagogisch medewerkers. Wij zorgen voor een lekker tussendoortje en wat te drinken voor als uw kind van school komt. Op onze BSO locaties kan uw kind kiezen uit allerlei activiteiten. Van een boekje lezen op de bank tot samen met vriendjes spelletjes spelen, creatieve knutselwerkjes maken of buiten spelen. Wij bieden de kinderen een gevarieerd activiteitenprogramma gericht op sport, natuur, creativiteit en cultuur. Zo kun je dansen onder leiding van een dansjuf en gaan we soms bowlen bij het plaatselijke bowlingcentrum. Maar onze topper is toch wel de kooktrein op wielen voor lekkere en gezonde kookactiviteiten met de kinderen!

Onze medewerkers van de buitenschoolse opvang zijn als onderwijsassistent werkzaam op beide scholen waar me mee samenwerken. De kinderen zien dus vertrouwde gezichten. De pedagogische lijn op school wordt doorgetrokken op onze buitenschoolse opvang en dat biedt een gevoel van veiligheid voor de kinderen.

Vakantieopvang

Tijdens de schoolvakanties kunt u uw kind ook naar de BSO brengen. In de schoolvakantie hebben we een uitgebreid vakantieprogramma. We gaan bijvoorbeeld naar het strand, doen workshops, maken muziek, sporten, maken lekkere hapjes, gaan een hele week met de BSO-kids naar het scoutingterrein en nog veel meer.