Peuteropvang
De Vuurtoren
in Bergen op Zoom

Spelenderwijs op ontdekking

Geen dagopvang nodig voor uw peuter? Dan kunt u ook gebruik maken van de peuteropvang - voorheen peuterspeelzaal - van kinderopvang De Vuurtoren. Uw kind kan spelenderwijs op ontdekking.

Op de peuteropvang leren we kinderen een aantal belangrijke vaardigheden, zoals samenwerken met andere kinderen, knutselen in de groep, op je beurt wachten en eerlijk delen. Op speelse wijze maakt uw peuter kennis met woorden, cijfers, kleuren en vormen.

Ben ik in beeld

Onze pedagogisch medewerkers bereiden uw peuter voor op de stap naar de basisschool. We leren uw kind een heleboel nieuwe vaardigheden die de overgang naar de basisschool straks soepeler laten verlopen. Dat doen we aan de hand van uitdagende, thematische activiteiten binnen het ontwikkelingsstimuleringsprogramma Ben ik in Beeld. Daarnaast stimuleren we de peuters met het beweegprogramma Nijntje Beweegdiploma. Behalve dat de peuters ervaren dat bewegen gewoon heel leuk is, dragen de gevarieerde oefeningen en spelletjes bij aan hun motorische ontwikkeling.

Gecertificeerde VVE-locatie

Peuteropvang De Vuurtoren is een gecertificeerde VVE-locatie wat betekent dat kinderen met een VVE-indicatie vijf tot zes dagdelen per week voorschoolse educatie kunnen krijgen op onze peuteropvang. Al onze medewerkers hebben een VVE-certificaat om deze kinderen dat extra steuntje in hun ontwikkeling te kunnen geven.